Tårtan efter vigseln – varför?

Tårta efter vigseln! Here’s why!

HUR GÖR MAN BÄST OCH NÄR SKA DET PLANERAS?

Idag ska jag ge er ett av mina wedding-life-hacks när det kommer till tårtan! 

Ni har planerat världens bästa dag, in i minsta detalj. Ni har planerat kläder, inbjudningar, färger, teman, platser och hoppats på härligt väder. Schemat är lagt för att hinna med vigsel och kramar och sen kanske tipspromenad och mingel med snittar och skumpa och allt vad det är – det låter som en dröm va?

Sen ska ni ladda för middag, äta förrätt, huvudrätt och efterrätt kanske? Innan ni skär upp tårtan, ni dansar första valsen och festen börjar. Det är ett klassiskt upplägg men – fler och fler väljer att köra tårtan direkt under minglet istället. 

Varför? Varför inte!

Fördelarna är många, stay with me!

Amanda & John på Hällsnäs i Mölnlycke

För det första,

Vad är folk sugna på efter vigseln som ni – ändå – har planerat att ha? 

Något som ni valt att lägga ganska mycket pengar på dessutom, valt smaker, utseende och tema? Jo, Tårtan. Tårta, som serveras tillsammans med något bubbligt och trevligt till är det perfekta mingelsnackset! 

Tänk på detta; era gäster har nyss ätit lunch, det är ganska lång tid tills middag trots allt och en liten kopp kaffe och tårtbit hade suttit perfekt. Det innebär också att ni kan parkera planerna på snittar för de behövs inte längre!

Emmy & Stoffe på Thorskogs slott

för det andra,

En bröllopsmiddag är lång. LÅNG. Speciellt här i Sverige. Det är ofta förrätt, ett gäng tal, någon lek, och tillslut huvudrätt. När huvudrätten kommer så kastar man sig över den och sen lutar man sig mätt och belåten tillbaka i stolen samtidigt som man stryker sin mage. (Okej, det sista kanske bara är jag..) 

Vad tror ni att den mätta farbrorn inte saknar efter middagen? En mastig tårta. Sure, en liten chokladbit till kaffet kanske, men en hel bit tårta? Jag skulle vilja säga nej på den frågan.

för det tredje,

Ska ni ha middag och sen klämma in tårtan innan första valsen så kommer era gäster vara upptagna med att äta tårta när de egentligen borde svinga sina lurviga till någon härlig ABBA låt på dansgolvet. Av erfarenhet är det extremt svårt att få igång ett dansgolv efter att musiken avbrutits för tårtätning. Har ni däremot redan gett tårtan sina 15 minutes of fame tidigare under dagen så är folk redo att röra sig efter maten och ert dansgolv kommer vara fullt direkt.

Matilda & Jim på Väänhem Nääs

Mitt sista och starkaste argument

Kan det ha med bilderna att göra tro? Ja såklart det har! Tårtan är ju ändå en ganska central plats i ett bröllop och har haft det i flera generationer. Ofta följer den temat, eller era färger och ni har lagt tid på att välja innehåll, smaker och fyllningar. Så såklart vill ni att den ska synas! Ni vill såklart att det också ska finnas härliga bilder på er när ni skär upp den (det kanske är cheesy men också en långlivad tradition som sträcker sig långt tillbaka och började som en symbol för överflöd, lycka och en fin framtid tillsammans) och det görs bäst i dagsljus helt enkelt!

Så vad är kontentan av allt detta? Jo, snittar är överskattat, let people eat tårta. När middagen är över så vill era gäster inte äta en mastig tårtbit, så låt dem dansa med en liten pralin skvalpande med kaffet istället. Och se till att ni får snygga bilder på både er och er tårta och servera den i dagsljus helt enkelt!

Vill ni fortfarande bjuda på något sött efter maten, ställ fram ett godisbord?

ÄR DET ER TUR?

Yey!

 Jag älskar bröllop och speciellt att dokumentera dem! Hos mig kan ni få film eller foto, från fem till hela tolv timmar! Ni får färgglada, varma, äkta minnen att spara för alltid.

Om ni vill ha mig med på ert bröllop så börjar vägen här – fyll i formuläret så hör jag av mig snart! 

BOKNINGSFÖRFRÅGAN

Ibland hamnar mina mail i skräpkorgen, så skriv ert telefonnummer så skickar jag ett sms när jag har svarat er!

Vill du följa med mig på fler äventyr?